Jump to content


Moose74

Member Since 23 Aug 2005
Offline Last Active Aug 30 2005 07:19 AM
-----

Topics I've Started

Another dumb question

25 August 2005 - 07:40 AM

Hi again guys,

This same system as mentioned before is driving me nuts with the way it handles printing. Apparently its printing directly to the printer only most of the time it throws out strange character codes instead of the actual line graphics that it is supposed to.

I've gone through the postings on here and seen some stuff on this but still can't get it to work. :D

I've mapped the required printer to the LPT1 port using the net use dos command, i've checked that its working by sending a directory of C: drive to the LPT port and it prints fine.

I've gone into ProIV and selected printer mappings from the view menu.
From here i've set
Pro-Iv Printer = LP0
Windows Printer = Device
Device name = LPT1

This prints but has the same strange character codes.

If i use Device name = LPT1:RAW then i get the message
"Printer LP0 not mapped, and there is no default printer"

The system then goes into a loop which it can't get out of and you have to control-alt-del to get out of the program which in turn locks the user out of the system and I have to log in as an admin to reset them.

Anyone got any idea where i'm going wrong?
:D

Cheers,
Moose

Newbie with a few questions

23 August 2005 - 05:42 PM

Hi,

I've just started a new job and they have a ProIV system in place handling a lot of the day to day information processing. Only problem is no has any documentation on the system itself appart from the licensing.

Would anyone be able to point me in the direction of some tutorials on ProIV or refer me to some books? I'm trying to find out how to find what sort of back end database it is connecting to.
Also is it possible to export the database?
There doesn't seem to be any backups done of this database at all so i need to located the actual database the application is using!

Any help much appricated!