Jump to content


Photo
- - - - -

Printing Landscape on HP printer


6 replies to this topic

#1 Matthews Estrice

Matthews Estrice

    ProIV Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male
  • Location:Henley-on-klip

Posted 08 January 2013 - 03:01 PM

Hi All,
I am having problems with printing reports in landscape using HP 1500 series printer.Their versions of PROIV had a build in print manager that had this option,if I remember correctly.
I have seen companies sending printing rules to the printer within proiv logic.Some companies have a cool print manager proiv suite.I am looking for a printing rule that sets the printout to print in landscape.I am using PROIV on windows with HP 1500 series attached.
Matthews Estrice
(Send from a smartphone)

#2 Ross Bevin

Ross Bevin

    ProIV Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 226 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manzanillo, Colima, Mexico

Posted 05 February 2013 - 04:06 PM

Hi Mathews,



For Windows printing you canembed printer escape sequence codes into your print job to do such things asprint landscape, etc. We have a more elaborate system to do this but a quickand dirty method is:



1. Create a global report functioncalled GR_PESC that prints a scratch variable. Set the scratch to $S = CHAR(27)+ CHAR(38) + CHAR(108) + CHAR(49) + CHAR(79) before you print it. These are theescape sequences to print landscape. Make sure the spooler options are set to“Group Output”.

2. In “logic in” of your main reportfunction do a GLOBAL_LSCALL(GR_PESC). Make sure “Group Output” is on for thereport as well.



Regards

Ross



#3 Matthews Estrice

Matthews Estrice

    ProIV Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male
  • Location:Henley-on-klip

Posted 05 February 2013 - 05:24 PM

Hi Ross,
Thank you very much for your help,I will test the logic.I am not sure about the 'GRP_OPTION' setting,is this on the printer settings options or is it a proiv thing?(I will check it out tomorrow).

Matthews

#4 Matthews Estrice

Matthews Estrice

    ProIV Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male
  • Location:Henley-on-klip

Posted 05 February 2013 - 05:28 PM

Hi Ross,
I meant to say that I am not sure about "Group Output" options where to find these settings.

Matthews

#5 Ross Bevin

Ross Bevin

    ProIV Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 226 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manzanillo, Colima, Mexico

Posted 05 February 2013 - 05:35 PM

Hi Matthews,

The Group Output is in the report function Spooler tab; just double click the function name. Group Output is available (displayed) when the Output Type set to "Physical Device".

Regards
Ross

#6 Matthews Estrice

Matthews Estrice

    ProIV Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male
  • Location:Henley-on-klip

Posted 05 February 2013 - 05:43 PM

Hi Ross,
Oh,yes of course.I am on the mobile phone.
I will pick that up tomorrow morning my time.

I really appreciate your help and your time.

Matthews

#7 Matthews Estrice

Matthews Estrice

    ProIV Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male
  • Location:Henley-on-klip

Posted 07 February 2013 - 11:37 AM

Hi Ross,


Thank you for your help.


Matthews



Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users